Ékszert a netről? Miért ne?
2 egri ékszerüzletünk és több száz elégedett vásárló a garanciánk!

Hasznos cikkek

Útmutató a tökéletes ballagási ajándék kiválasztásához

Lilla
Lilla
2023.04.16 18:26
Útmutató a tökéletes ballagási ajándék kiválasztásához

A középiskolai és az általános iskolai ballagás közeledtével egyre többen keresnek fel bennünket abból a célból, hogy a végzős számára megtalálják a tökéletes ajándékot.

Szívet melengető pillanatok ezek, hiszen egyszerre látjuk a hozzátartozók arcán a büszkeséget, az örömöt, és egyben az izgalmat, hogy hogyan fog sikerülni a tanév vége, vagy hogy felveszik-e a kívánt intézménybe a diákot. Mindenki szeretné méltóképp megünnepelni egy életszakasz végét, örök emléket ajándékozni, de tapasztaljuk, hogy nem mindig egyszerű az ajándékválasztás, ezért szeretnék az alábbi blogbejegyzésben pár tippet adni.

Milyen az ideális ballagási ajándék?

Szerintünk időtálló, örök, kellemes emléket idéz és semmiképp sem olyan, ami csak az ékszertartóban pihen. Bár nagy divat lett elektronikus eszközt ajándékozni, ám ezek csak pár évig tartanak, múlandóak, míg az ékszert akár 50 év múlva is felveheti a végzős, vagy tovább örökítheti szeretteire. Gondoljunk csak bele, mi magunk is milyen jó érzéssel vesszük elő a nagymamától kapott ballagási ajándékot.

Jó hír, hogy az utóbbi években annyira széles választék érhető el arany ékszerekből, ezüst ékszerekből és férfi ékszerekből egyaránt, hogy nem kell attól tartanunk, hogy egyszer divatjamúlt lesz ajándékunk. A letisztult, klasszikus formák sosem mennek ki a divatból, ha pedig egy különleges darabot választunk, akkor sem kell aggódnunk, mert a divat ismétli önmagát, így például most újra divat az, amit a 70-es, 80-as években viseltek, nem lesz ez másként a jövőben sem.

Ráadásul az arany, új aranyra cserélhető, hiszen mint fizetőeszköz is használható, így megunt ékszereket újakra cserélhetünk. Az arany nem vész el, csak átalakul, tehát sok-sok év múlva a ballagási arany egy vadonatúj ékszer formájában visszatérhet hozzánk. Erről részletesebben a szolgáltatásaink alatt a “Törtarany felvásárlás és beszámítás” menüpontban olvashatsz.

Ötleteink fiatal lányoknak és fiúknak

Ha nem tudjuk mit szeretne pontosan az ajándékozott, válasszunk egy egyszerű, de örök darabot. 

Különösen akkor, ha ez lesz az első arany ékszere, vagy nincsenek meg még az alapékszerek.

Hogy mire is gondoltunk? Például hölgyek esetén egy finom arany nyaklánc medállal, vagy egy egyszerű, de mutatós arany bedugós fülbevaló. Tapasztalatunk szerint e kettőnek minden fiatal lány nagyon örül, és nem hiányozhatnak egy ékszeres dobozból sem. Ha igazán egyedi és értékes ajándékot szeretnénk válasszunk arany nyakéket, vagy akár drágaköves ékszert. Drágaköves fülbevalóink már akár 49.000 Ft-tól elérhetőek, a drágaköves medálok között pedig már 100.000 Ft alatt is találunk akár gyémántot is.  

Szívesen választják üzletünkben az arany karkötőket hölgyeknek és férfiaknak egyaránt, mert divatosak, és kedvező áron elérhetőek. 

Nem lehet mellé nyúlni egy klasszikus arany lánccal sem, négy vagy hatkarmos foglalatos köves medállal és fülbevalóval. Ha ezeket szettben választjuk, még harmónikusabb lesz az összkép, és az egyszerű de nagyszerű ékszerek minden stílushoz passzolnak, legyen akár sárga arany, fehér arany, vagy rozé arany. Szoktuk ajánlani a szív formát, csepp formát is.

Férfi ékszerek kapcsán nem nyúlunk mellé az ezüst láncokkal, de ha értékesebb ajándékot szeretnénk, akár arany karláncot vagy nyakláncot is vásárolhatunk. Már fehér aranyban is modern, szép tartós darabokat találunk. Keresse figaró láncainkat, ezek a klasszikus egy hosszú, három rövid szemes láncok ismét hóditanak. 

- Ezüst figaró lánc - 

+1 ötlet: Legyen az ékszerválasztás egy közös program! Tavasszal szuper délutáni elfoglaltság lehet felkeresni ékszerboltunkat a belváros szívében, így végzős maga próbálhatja fel ami tetszik neki, és közösen ki lehet választani a tökéletest.

3 tuti tipp, ha meglepetés lesz az ajándék 

1.) Legyen állítható a nyaklánc vagy a karlánc hossza. Akár 5 cm-es toldás is lehet az ékszerben, így egy jelenleg 40 cm-es nyaklánc viselhető 45 cm-esként is. Ez nem csak azért praktikus, mert ahogy nőnek a hölgyek változhat a nyakuk körmérete, hanem azért is mert teljesen más hossz illik egy körkivágáshoz és egy V-kivágású, vagy mélyebben dekoltált felsőrészhez.

állítható arany nyaklánc- Állítható arany lánc - 

2.) Ha nem tudjuk a pontos méretet, kerüljünk a gyűrű ajándékozást. Ha nagyjából tudjuk a méretet, az sajnos nem elég, mert nagyon csalóka lehet szemmértékre választani. Ráadásul teljesen más méret kell egy széles és keskeny fazonból.

3.) A fiatal fiúk körében újra nagy divat lett az ékszerviselés, köszönhető ez a sztároknak, sportolóknak, akik rendszeresen karkötőkben, láncokkal, gyűrűkkel mutatkoznak.

Webshopunkban már külön termékkategóriát hoztunk létre a férfi ékszereknek, mert az utóbbi években jelentősen megnőtt a kereslet és beszereztük a legnépszerűbb, legújabb trendeknek megfelelő darabokat, például a most különösen divatos bőr-acél karkötőket. Két minőségi márka is szerepel választékunkban, az egyik a UNIQUEmely főként klasszikus darabokat sorakoztat fel, a másik legújabb divatmárkánk, a ZEADES, mely egyenes Monacóból érkezett egri üzletünkbe és színes, minőségi modern darabjai a legtöbb fiatal tekintetét a kirakatunkra vonzzák.

- Zeades karkötők - 

Mi történik ha mégsem tetszik az ajándék?

Üzletünkben cserelehetőséggel élhetsz, így jóformán kockázatmentesen vásárolsz.

Amennyiben nem jó a méret, esetleg nem nyerte el az ajándékozott tetszését az ékszer, egyszer díjmentesen cseréljük. Ennek a feltétele, hogy hordatlanul, dobozában, a jótálási jeggyel és bizonylattal érkezzen vissza hozzánk a termék, lehetőleg az ajándékozást követő pár napon belül. Ha látjuk, hogy sértetlen az ékszer és megbizonyosodtunk róla, hogy nálunk vásárolták, teljes mértékben levásárolható az összeg, vagy ajándékutalványra váltható, melyet 1 éven belül lehet felhasználni.

Biztosak vagyunk benne, hogy több éves tapasztalatunk és szakértelmünk segítségével megtaláljuk azt az ékszert, mely méltő módon fejezi ki az elismerést, a szeretet, és melyet kincsként őrizhet majd az ajándékozott hosszú éveken át.

Legyen szó akár ezüst, arany, vagy drágaköves ékszerről, nálunk biztosan megtalálod a megfelelőt!