Ékszert a netről? Miért ne?
2 egri ékszerüzletünk és több száz elégedett vásárló a garanciánk!

Rólunk

Köszöntelek weboldalunkon!

Állítólag az a jó bemutatkozás, ami rövid, lényegretörő és bizalomgerjesztő.

Nehéz röviden írni, mert a Chimera 30 éves múltra tekint vissza és Édesanyám öröksége.
Összefonódik az életemmel, az emlékeimmel, a sikereimmel és a kudarcaimmal is.

2007-ben, 21 éves koromban vettem át a vállalkozás vezetését, majd feleségemmel közösen kezdtük egyengetni jövőjét, így mára egy családi vállalkozássá nőtte ki magát.
Az utóbbi években bővültünk egy partnerüzlettel, két webshoppal, új kollégákkal, mi pedig családdá váltunk, és két kisfiú szülei lettünk.
Ez utóbbi volt a legnagyobb kihívás és a legizgalmasabb kaland életünkben.

Büszke vagyok arra, hogy üzletünket szinte minden egri ismeri és szereti, hogy ékszereink és nagy árukészletünk bárhol a világban megállná a helyét. A térség egyik legnagyobb (ha nem a legnagyobb) karika- és eljegyzési gyűrű választékával rendelkezünk. Nálunk nincs katalógus, a gyűrűket felpróbálhatod, sőt, többségét saját ízlésedre szabhatod. Minden valódi és mi magunk is azok vagyunk. Emberek, házastársak, kollégák, barátok, esendők..., de egy a célunk, hogy hozzánk mindenki szívesen jöjjön és jól érezze magát: 
vásárlók, nézelődők, webshop látogátok egyaránt, és legfőképp mi magunk, hiszen ez a második otthonunk.

Kellemes böngészést, örülök, hogy itt landoltál.

Olivér


„AKI BETÉR HOZZÁNK, JÓ ÉLMÉNNYEL TÁVOZZON”

(Az alábbi interjúért köszönet Tóth Beátának és az Egri Magazinnak. Bár a cikk 2014-ben jelent meg, a válaszok aktualitásukból nem vesztettek. Fogadjátok szeretettel!)

Nagy Olivér az a fiatal egri vállalkozó, aki 28 éves kora ellenére, kellő alázattal bír az üzleti élet iránt, megfelelő egyensúlyt tart a munka és a magánélet között, illetve időt szentel a kikapcsolódásnak is. A fiatal ékszerbolt tulajdonos 7 éve foglakozik belvárosi üzletével, a Chimera Ékszerbolttal.

Fiatal korod ellenére 7 éve vagy jelen Eger üzleti életében. Hogy indult a pályád?

2007-ben még ide jártam az Eszterházy Károly Főiskolára, programtervező informatikusnak tanultam. Sajnos év közben elveszítettem édesanyámat, aki már tizenöt éve vezette ezt az üzletet. Akkor voltam huszonegy éves, lehet mondani, hogy szinte gyerek fejjel kellett átvennem az ékszerboltot, és ellátnom azokat a feladatokat, melyeket édesanyám látott el. Nagyon nehéz időszak volt ez számomra, de minden tőlem telhetőt megtettem hogy továbbra is működjön az üzlet.

Programtervező informatikusból, ékszerbolt tulajdonos lettél. Elég mélyvíz lehetett, hiszen nem is foglalkoztál addig ékszerekkel. Hogyan tudtad megoldani?

Tényleg mélyvíz volt, hiszen fogalmam sem volt mit és hogyan kell csinálni. Sokat köszönhetek az akkor ott dolgozóknak. Rengeteget tanultam tőlük, hiszen ők már tízen éve voltak a szakmában. Elvégeztem a becsüs képzést, nagyon akartam ezt csinálni, és nagyon beleástam magam, azért hogy mindent megtanuljak. Édesapám is vállalkozó, tehát ő is tudott tanácsokat adni.  Az üzletnek kiépült vevőköre volt, jó kis csapattal, jó partnerekkel működött, ez nagy könnyebbséget jelentett, de így is akadt kihívás bőven. Idővel rájöttem, hogy nem is áll tőlem olyan messze a kereskedelem, és hogy van egy kis érzékem is hozzá, egyre jobban élveztem, és már nem csak szinten szerettem volna tartani az ékszerüzletet, hanem fejleszteni is.

Mit gondolsz, milyen véleménnyel vannak a vásárlók az ékszerboltról?

A  visszajelzések azt mutatják, hogy pozitív. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy ha valaki felkeres bennünket, függetlenül attól, hogy vásárol vagy sem, nagyon odafigyelünk rá és tanácsokkal látjuk el. 7 év után is ugyanolyan lelkesedéssel csapok bele mindenbe, és törődöm az ügyfelekkel, mint az elején. A célom az, hogy bárki, aki betér hozzánk jó élménnyel távozzon. Ha vásárolt, legyen maximálisan elégedett, ha nem, érezze, hogy törekszünk megtalálni a számára tökéletes ékszert, és visszavárjuk.  

Mit jelent számodra a munka? Mennyire próbálsz egyensúlyt teremteni a család és a munka között?

Próbálok csak addig foglalkozni a munkával, ameddig a munkaidő tart. Természetesen, ha egyedül vagyok, mindig gondolkozom, agyalok, hogy hogyan lehetne még jobb az üzlet, olvasgatok, a neten nézelődöm, de arra törekszem hogy megtartsam az egyensúlyt az életemben. Ha a szeretteimmel töltöm az időt, csak rájuk koncentrálok, ha a barátaimmal, csak velük foglalkozom és nem a munka a téma. Mivel sokat utazom és ingázok Budapest és Eger között, van időm gondolkodni az üzleten, a társaságomat nem „untatom” ezzel. 

Milyen hobbijaid vannak, amik kikapcsolnak és amiktől ellazulsz?

Autósport rajongó vagyok, ebben a témában rengeteget olvasok, amatőr szinten szívesen autózom versenypályákon is. Továbbá szeretek utazni, világot látni. Mindig elgondolkodom az ország sajátosságain, próbálom beleképzelni magam az adott kultúrába, elképzelni ott az ékszerüzletet. Jó ötleteket merítek, és általában utazás közben születnek meg a nagy "világmegváltó" terveim.

Említetted, hogy sokat ingázol Budapest és Eger között. Szeretnél majd arrafelé is terjeszkedni?

Budapestre árubeszerzés és ékszerkészítés miatt, illetve a páromhoz járok, mert ő ott dolgozik. A hétvégét néha ott töltjük, néha Egerben, mindkettőnek megvan a szépsége.  Nagyon más a két város, de szeretjük mindkettőt. Szívesen nyitnék Budapest felé is de ez inkább hosszú távú terv. Középtávon másban gondolkozom. (2021-es frissítés: Lilla azóta a feleségem, és Egerbe költöztünk.)

Mik a terveid a jövőre nézve?

Szeretnék egy tágasabb, szebb üzletet, hogy presztízst adjak ennek az ékszerboltnak. Továbbá online terjeszkedést tervezek, hogy bárhonnan elérhessenek minket. De egyelőre erről csak ennyit árulok el. Természetesen a célom egy szép család is. (2021-es frissítés: ez mind megvalósult, úgyhogy rendkívül szerencsések vagyunk. Azt hiszem megkérem Beát, készítsen egy új interjút, hogy 7 év múlva, ugyanílyen jó érzéssel olvashassam vissza ezeket a sorokat.)