Hasznos cikkek

Hogyan válasszunk babafülbevalót?

2021.04.16 13:05
Hogyan válasszunk babafülbevalót?

Szinte minden vásárlónk felteszi a kérdést és a közösségi médiában, a babás-mamás csevegőfórumokban is rendszeres téma, hogy milyen babafülbevaló lenne az ideális választás.

Sajnos nincs jó hírünk, mert mindenki számára tökéletes fülbevaló nincs, és közöttünk, kollégák között sincs teljes egyetértés. De egy biztos, ha a fülbevaló jól be van állítva, és a kislány fülében is meggyőződünk arról, hogy stabil a zár, nagy valószínűséggel nem veszítjük el gyermekünk első ékszerét, és örök emlék marad.

De mégis mire figyeljünk?
Amikor a babát a karunkban tartjuk, szoptatjuk vagy oldalt fekszik, a füle a fejéhez simul, így a stekkeres (közismertebb nevén bedugós) fülbevalókat nem javasoljuk csecsemőknek, ill. 2 évesnél kisebb gyerekeknek. A karika, az elöl kapcsos, vagy patentzáras fülbevalók zárrésze sima, nem szúr, így sokkal kényelmesebb viselet lesz.

Nézzük egyesével az általunk ajánlott típusokat:

Karika babafülbevalók

A legkedveltebb típus manapság. Modern, finom kis fülbevalók és a szivárvány minden színében csillogó cirkónia kövek díszitik. Fehér és sárga aranyban 3 féle méretben is elérhető üzletünkben. Az újszülötteknek a 9-10 mm magasságút ajánljuk (általában 5 kövesek), aztán ahogy nő a gyermek van 10-11mm és 12-13 mm-es méret. De a méret nem feltétlenül kor függő, hiszen az, hogy kinek mekkora fülbevaló tetszik gyermeke fülében, már ízlés kérdése, ill. a kisbabák fülcimpa mérete sem egyforma, így ezt is figyelembe kell venni. (Szerkesztői megjegyzés: ha lányom lenne, ilyet vennék, de két kisfiú boldog anyukájaként, csak ismerősök és hozzánk betérő kislányokon csodálom őket.)

Elöl kapcsos fülbevalók:

A jó öreg klasszikus :) Ilyenek voltak gyermekkorunk lencsefülbevalói. Ma már rengeteg forma és típus létezik. A pillangótól a kis köves szivecskéig, fehértől a sárga aranyig óriási a választék. Egyik kedvenc típusunk.

Patent záras fülbevalók:

Számos felnőtt fülbevaló és készül ezzel a zárral. Kis eséllyel nyílik ki, a legrafináltabb babakezek is megbirkóznak vele, gyakran a felnőttek számára is kihívás. Vannak közöttük  igazán aprók is (érdemes nézni a termék tulajdonságai között a magasságot), de jellemzőbb az 1 cm-nél nagyobb méret. 

Összegzésként hadd jegyezzük meg újra, hogy minden a termék minőségétől és a zár beállításától függ. Mi erre különösen ügyelünk, személyes vásárlás esetén szívesen beállítjuk a fülben is a fülbevalót, online vásárlás esetén pedig ellenőrizzük az ékszereket küldés előtt és ha szükséges, segítünk telefonon, e-mailen vagy akár videochat-en.